Cucur manis untuk sarapan atau minum petang, Try buat cucur manis nie tuk anak-anak.. Rupanya bapak anak-anak pon layan..hahaa
Bahan-bahan :
3 Cawan tepung gandum
3 Cawan air panas
1/2 cawan susu pekat manis
secubit garam
Satukan tepung garam dan susu pekat manis
Tuangkan air panas (tuang sikit demi sedikit). dan kacau guna sudu kay karang memecur pulak tangan..
Panaskan minyak. Pastikan minyak betul-betul panas, api sederhana jer..
Basahkan tangan dengan air, ambil adunan sebesar guli, nanti doh akan kembung bila masuk dalam kuali.
Balik-balikkan cucur dalam kuali supaya masak rata. Bila dah kuning keemasan boleh angkat dan hidang..
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Popular Posts
-
Day 3 - Last day dekat Langkawi celik je mata dah ajak pergi swimming pool, sebelum tu pergi sarapan dulu. Last kopek bagi...
-
Pada korang yang tengah mencari dekat mana nak shopping tiles murah, korang boleh pergi dekat Jalan ipohberhadapan dengan Balai Polis Sent...
-
Tiap-tiap hari sarapan dekat hotel ini lah makanan wajib aku, mesti amik rasa macam sedap sangat crossant, wan siti panggil ini roti ke...
-
Monday morning....... Minggu baru, hari baru tp syok nk keje ari nie sebab esok cuti hari pekerja..hehehe Sebenarnya ari nie tersentuh p...
-
Salam semua.. Bila ingat ini rasa seriau tapi ini betul betul pengalaman hidup. Macam tak sangka dan tak percaya. 2 minggu sebelum ada lah...


No comments:
Post a Comment