Wednesday, May 30

Titiwangsa


Uiisss dah lama giler tak menaip di blog....
minggu lepas busy sangat-sangat sebabnye sibuk buat segala persiapan
untuk even redmummy.com majlis aqiqah Red baby zeeshan....
tapi yang tu nanti-nanti aku story yer...

Sekarang nk kongsi cerita minggu-minggu lepas yang tak sempat aku 
nak masukkan dalam blog :)

Ok first story pasal aku my lovely ziqrie ngan Mr Hubby pergi titiwangsa
masa hari kerja... memang seronok sebab aku rasa macam playground dekat
titiwangsa tu cam aku yang punya dan aku pon budget cam dalam istana ada 
taman sendiri.. wah ala2 puteri raja..hahaha

tapi aku amik cuti hari tu bukan lah semata-mata nak pergi titiwangsa
tapi terpaksa amik cuti sebab mak mertua aku ada doctor appointment 
jadi harus berserta terpaksa lah.... kebetulan mr hubby ada kerja luar 
pulak hari tu jadi aku pon mengikut lah.. boring plak kan duduk rumah 
sekuranya boleh bawak ziqrie jalan-jalan... 

jadi lepas mr hubby habis kerja on the way nak bali jalan dekat depan
pustakaan negara tu aku sajer jer cakap kat mr hubby seronok gak 
kalau pergi titwangsa bawak ziqrie pergi playground tapi mr hubby cakap
tak nak penat lah.... tapi last-ast die masuk simpang ke titiwangsa pastu
tersengeh.. tak habis-habis perangai busuk...hahaaaaa

kite orang sampai kat titiwangsa dalam pukul 4.30petang
seronok gak dah lama tak pergi titiwangsa dan seingat aku ziqrie 
tak pernah pergi titiwangsa..haha kecian anak aku..





Haha korang tengok lah happy kn ziqrie dapat pergi titiwangsa..... asyik melompat jer...




Ha.... ini toilet dekat titiwangsa..... ROSAK!!!
toilet awam dekat tempat awam rosak, jadi kalau bergini kaedahnye 
aper yang korang nak buang tu, kenalah korang simpan @ pon korang kene 
pinjam pempers anak korang!!!



Korang tengok lah tak de orang langsung kn.... kalau ada pon budak-budak muda
yang tengah bercinta cinton.... apelah bercinta pergi taman permainan... aku dulu masa bercinta 
tak pernah pergi tempat-tempat cam nie...haha




Pegembaraan baru bermula.... masa nie aku pon tengah seronok.....






























Adooii bile aku tengok gamba-gamba nie tadi baru aku terperasan yang kebanyakkan gamba 
aku pegang tangan ziqrie.... sayu pulak rasa hati sebab aku rasalah kan semua 
mama,ibu,emak,mummy,umi akan sama jugak macam aku
untuk pastikan anak dorang semua selamat..kami akan cuma
menjadi pelindung pada anak-anak sama macam mana
kami lindungi anak ini semasa dalam kandungan....
jadi dengan adanya blog aku ini semoga bila ziqrie besar nanti dan
die boleh fahami semua ini dan semoga die akan tau, betapa aku sangat sayang kan die.. :)



Ziqrie nak panjat yer, mari papa tolong ok


Ok ziqrie dah pandai cepat amik gamba..


Hhaha bile dah lama tergantung menangis pulak...













Gambar di bawah ini adalah sesi menyihatkan badan yer.. aktiviti senaman ringan...


















Apa yang papa die buat, die pon nak buat... 






Dah penat senaman dahaga lah pulak....


Ok dahaga dah ilang mari kita sambung main balik...

















Haha tengoklah perangai ziqrie, budak nie sekarang macam-macam keletah
die.... 








Ok time untuk jongkang jongkit


























Tengok aku amik gamba, nie budget pro sangat lah nie..hahaaa





Mari try panjat


Adooiii tak boleh pulak cam nak naik nie???


Tak per nk try jak sekali lagi...


Meh papa ajar ziqrie ok...


Mula-mula panjat sini..pastu sini....blabla...



Ok dah sampai atas...


Ok nie biar ziqrie buat sendiri yer..papa tengok...





<3






















Ok sekian sahaja untuk berjimba-jimba di titiwangsa yer... taaadaaaaa



















































2 comments:

RazFiRa said...

sukenye die main kt playground! hehe

Izzan Yong Rosdin said...

ahah...tambah lagi bile tak de org....
berlari2 die....

Popular Posts