Monday, October 15

Ayam Penyet AP

Minggu lepas aku tak kerja... ajak ziqrie teman pergi klinik sebab amik kalsium
lepas pergi klinik perut lapar.. mula-mula ingat nak makan dekat Ani Sup Utara tapi
tutup... tak tau lah tutup untuk hari tu jer @ tutup terus :)

Jadi otw nak balik rumah tu untuk menyenangkan aku singgah dekat Bandar Baru Ampang
jer... Singgah makan dekat kedai ayam penyet Ap.... Dulu pernah sekali makan dekat sini
dengan bob dan mak.....

Kali nie pergi aku tak nak makan ayam penyet sebab sejak pregnant ini tekak aku
tak berapa nak terima ayam... Aku rasa ayam tu cam pelik sangat.. kalau tak sebelum ini
ayam tu aku telan sambil pejam mata... terlalu sedap..aaahahaha

Jadi makan ari tu aku aku order Daging Rendang Sapi


Oklah rendang die memang sedap ada rasa cam makan dekat indonesia tapi yang tak sanggup 
daging die... Mula-mula ingat nak makan dengan sudu garpu tak terkoyak daging tu... 
Aku guna tangan pulak.. sama jugak.. liat ya rabbi......



Daging nie langsung tak boleh nak makan....Siap msg dekat Mr Z mengadu daging keras.. 
mengadakan.... Hakhakhak nak bermanja konon-konon cam comey manja dengan laki....

                            

Lepas tu aku tak makan pon potong selera... pergi counter terus bayar.. kebetulan aku duduk
betul-betul depan counter orang tu tanya kenapa tak makan..... aku cakaplah daging tu keras...
Die tanya aku balik kenapa tak cakap masa makan tadi... aku bile bab makan nie aku malas nak
complain takut karang ko letak taik idung plak dalam makanan aku.....

Tapi pekerja die baik dorang gantikan makanan aku tu dengan yang baru...
Dorang kasi tapau bawak balik.... Oklah tak delah sakit hati sangat....
Tapi jangan tanya yang bungkus tu daging ok ker tak.... Sebab aku tak makan
sebab konon-konon cam tawar hati sentap yang bukan-bukan.... :)






4 comments:

RazFiRa said...

haha sentap sangat nampaknye.. tapi baik jgk ek siap ganti yg baru.. hehe .. nampak mcm sedap je tp rupenye keras la plak

Izzan Yong Rosdin said...

ahah sentap mengada..hehee tp die punya kuah rendang tu sedap..

Yanti Othman said...

sedapnya izan.. rasa lapau plak..
yg akak pernah mkn sedap aje, tp ayam la...

Izzan Yong Rosdin said...

Mmg sedap kak... rendang die mmg rasa cm rendang
dkt indon tp tulh izan amik daging..keras die masak kejp sgt
kot...

Popular Posts