Friday, October 12

Girl Or Boy

Hari isnin baru-baru nie saja nak pergi scan perut....
Tak sabar nak tengok keletah orang dalam perut nie
minggu nie dah masuk 21 minggu maknanya insyallah
ada lagi perjalanan lebih kurang 19 minggu lagi :)

Sejak kebelakangan ini baby dalam perut ini sangat
aktif, bergerak non stop, kalau aku baring nampak perut aku bergerak
dulu masa ziqrie tak adalah seawal ini....

Jadi berbalik cerita pergi scan, bulan lepas masa aku pergi scan
dekat klinik dekat ngan rumah ini, mesin scan die tak boleh print
jadi masa pergi ari tu Mr z tanya lah dah boleh print ker tak....
Budak counter tu cakap masih tak boleh print, rosak...
Tapi die cakap boleh amik gamba guna phone.....
Yang kelakarnya Mr z tawar manawar pulak..hahaa
Dari RM40 dapat RM30... hehehe

Ingatkan nak pergi scan aku nak tau baby aper....
Tapi kedudukan die melintang.. jadi tak nampak lah
dengan jelas tut..tut... baby....

Alhamdulillah docotr cakap baby sangat aktif... patutlah
sampai bergerak-gerak perut mama yer dik...
Walaupon tak nampak dengan jelas girl ker boy
doctor tu cakap 80% it girl :) sebab doctor tu cakap
tu pon berdasarkan pengalaman die lah.... Doctor nie
sebenarnya sebelum ini die bidan dekat Klinik bersalin Joe
ampang, tapi die dah boring kot nak tengok orang punya tut...
die bukak klinik sendiri dan buat klinik tuk wanita sahaja.......
dah tak sambut orang bersalin lagi....
Walaupon die cakap 80% girl tapi aku tak nak percaya sangatlah
sebab tak nampak betul-betulkan....doctor tu cakap baby gilr sebab
kedudukan baby, die cakap kalau baby boy biasanya kaki mesti terkangkang
sebab boy ada pistol dengan peluru 2 biji.... nie cantik jer rapat kaki baby
tapi aku tak nak berharap sangat takut keluar pistol lagi.. hehehee
Keluar dari klinik Mr z cakap dekat aku mungkin lah betul ape yang doctor tu cakap
sebab diakan berpengalaman scan orang dah bertahun-tahun dan sampai rosak-rosak
 printer dia :p





Korang jangan tanya aku pasal gamba scan nie.. aku pon tak paham
yang lebih penting aku tau anak aku sihat dan aktif....
Semoga semuanya di permudah kn.. Amin...

4 comments:

Anonymous said...

Ape ye nama klinik ni? Boleh bagi lokasi dan contact numbernye, tq :-)

Izzan Y Rosdin said...

klinik kanak-kanak dan sakit puan...
Jalan Wawasan Ampang 2/2, Bandar Baru Ampang,
68000 Ampang, Selangor

Anonymous said...

Apa ayat yang akak cakap dekat budak caunter tu pasal nak scan bayi?

Izzan Yong Rosdin said...

Akk cakap jer nak scan... :)

Popular Posts